15 Aralık 2012 Cumartesi

Resimlerle Elma Şarabı Yapımı 3

22 yorum:

  1. sizin denemeniz nasıl sonuçlandı

    YanıtlaSil
  2. uzun süredir bu şekilde şarap yapıyorum meyve suyunu kaliteli kullanın ayriyetten maya mutlaka resimdeki gibi instant maya olsun yoksa berbat bir tadı oluyor

    YanıtlaSil
  3. elma suyunun üzerini su ile mi tamamlıyoruz...

    YanıtlaSil
  4. tamamen elma suyu kullandık biz

    YanıtlaSil
  5. şeker oranı saraptaki alkol oranını mı tetıklıyor yanı ne kadar cok seker o kadar alkol gıbı mı ve süzme işlemini nasıl yapıyorsunuz hangı sıcaklıkda daha hızlı sonuç alırım saygılar emegınıze sağlık

    YanıtlaSil
  6. 5 litreye 750 gram şeker katılısa 12-13 derece alkol oluşur. bir çay bardağıyla oluşacak alkol 3-5 dereceyi anca bulur.süzme işlemi yerine yarım çay kaşığı toz jelatini 100 ml ılık suda iyice eritip (fermentasyon bittikten sonra) şarabın içine katılıp 3 gün beklemesi lazım.bütün pisliği dibe çökertir.daha sonra hortum yardımıyla başka kaba alınır.sürekli yaptığım için tecrümle sabittir.ayrıca portakal suyu-vişne suyu ilede güzel oluyor.ideal ortam sıcaklığı 20 - 24 derecedir.30 dereceyi geçerse zarar görür.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilgiler için teşekkürler, jelatin numarasını bilmiyordum, deneyeyim. Şeker oranını hakkaten az yazmışım, onu bi ara düzelteyim.

      Sil
    2. Hocam iyi diyorsunuz da, jelatin gibi durultma maddeleri de şaraba karekteristik özellik kazandıran tüm aromaları, bileşenleri falan yok ediyor. Elinizde sadece alkollü su gibi birşey kalıyor. Ben şimdi elmayı, katı meyve sıkacağında sıkıp, bunun suyundan şarap yapıyorsam eğer, neden durultma maddesi kullanıp, elmayı elma yapan unsurları yok edeyim ki ? Bırakın, bulanık kalsın biraz..En azından koku, tat ve kıvam bozulmaz. Haz azalmaz..

      Sil
    3. Jelatini bone bone jelatin içeriyor şekeri ilave ediyorum fermantasyon bitince saf renk elde ediyorum satılan şarap rengi

      Sil
  7. gerçek elma suyu katı meyve sıkacağı ile sıkılmış ile de aynı şekil de mi yapıılır


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçek meyva suyuyla daha iyi oluyor ama şekeri biraz daha bol koymak gerekiyor sanırım.

      Sil
  8. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  9. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  10. Hamur mayası ile elma şarabı yapmak riskli iş..Nedeni ise hamur mayasının fermantasyon için değil hamur işi ürünler için üretilmiş maya suşlarından oluşması. Bu tür maya kullanılırsa, mayanın performansı çok değişir ve alkol oranı yüzde 4-8 arasında değişir. Yüzde 12-13 elde etmek mümkün değil bu maya ile. Bu oranları yakalamak için şarap mayası kullanmak gerekiyor. Bir de hamur mayalarının dezavatajı, fermantasyon sonrasında toksik yan maddeler olan etil asetat, fuzel yağlar ve ağır alkolleri çok miktarda üretmesi. Bu durum da, alkole bağlı olarak ortaya çıkan mide-bağırsak-karaciğer-pankreas kanserlerine yakalanma riskini arttırıryor, diğer alkollü içeceklere..

    Bir de kadınların alkole bağlı kanserlere yakalanma olasılığı erkeklere göre 4-5 kat daha fazladır.

    Kadında alkol, sigara kadar kanserojendir.

    Bunun sebebi de alkolü metabolize edip, kandan uzaklaştıran Alkol Dehidrogenaz enzim prodüksiyonunun kadınlarda çok az miktarda olmasıdır, erkeklere göre.

    Bu durumda, alkol ve onun metaboliti olan asetaldehit, kandan hızlıca uzalaştırılamaz..Birçok doku, organ ve sisteme zarar verirler.

    İngiltere'de menapoz öncesi meme kanserlerinin bir numaralı nedeni alkol tüketimidir, kadınlarda..

    İçin, içmeyin değil. Ama dikkat edin. Bu şey, su ya da meşrubat değil.

    Bilinçli tüketin ve sağlığınızı bozmayın derim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gene mi sen uzman doktor kılıklı düzenbaz. Youtube da yaptığın trollemeler yetmedi mi..

      Sil
  11. Sayın mehmet olcay,
    10 numara bir mansplaining örneği sunmuşsunuz, alkışlıyorum. Mansplaining konusunda sizi şöyle alalım:
    http://www.5harfliler.com/homo-demonstrans/
    http://www.5harfliler.com/yoksa-size-hala-acuklamadilar-mi/

    YanıtlaSil
  12. Merhaba üzüm suyuyla 750gr şekerle 5lt lik hazırladım tarifi balon yerine peçeteyle lastikle kapattim sizce kaç gün bekletmeliyim ?

    YanıtlaSil
  13. 1 litrede 200 gr şeker olmalı. Her gün 1 derece alkol oranı artar. 15. gün %15 olur. 5. gün fermantasyon -yani CO2 çıkışı- çok azalır veya durur. İçinde şeker olan her türlü meyve suyundan yapılabilir. Şeker yerine geçen pekmez de ilave edilebilir. Ürünün 100 gramında bulunan karbonhidrat/şeker oranı önemlidir. Pekmezde 100 gr için 70 gram şeker bulunur. Üzümde, elmada vs. bunlarda tek tek bakılıp; 1lt'ye 200 gr şeker gelecek şekilde "kokteyl şarap" bile yapılabilir. Bira aslında arpa şarabıdır. İçkiler bu maya yöntemiyle yapılır: Sonra çeşitli işlemler sonucu viski, rakı, şampanya vs.ye dönüşür. Hiç paranız yoksa: 5 lt su, turşu bidonu, 1 kilo şeker, 1 paket kuru hamur mayası yeterlidir. Maya da yoksa içine ekmek at. Ekmekle içki aynı mayadan yapılır, bu ilginç bir durumdur :D

    YanıtlaSil
  14. Balonlar 2 gün sonra şişip patlıyor yanlız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Balonları iğneyle delmeniz gerekiyor, delmezseniz patlarlar. Serum iğnesiyle yapılan bir hava kilidi daha var, en kısa zamanda onu da fotoğraflayıp atacağım.

      Kolay gelsin.

      Sil
    2. Dinlendirip serum hortumuyla şişeleme yaptıkça rengi brrraklasacaktir. tortuları dibe çöküyor dinlenince. Ondandır berraklasmasi

      Sil
  15. Arkadaş lar ben ilkdefa şarap yaptım üzümleri sıktım ve hamur mayası katım tenği bulanık oldu neden acaba? Renği düzelirmi

    YanıtlaSil